Brød med vårløk

Oppskrift på mykt brød, eller focaccia, bakt i ildfast form. Hele vårløk gir brødet god smak og et vakkert utseende. Server til tapas eller ved siden av grillmat.
Brød med vårløk

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland sammen olivenolje, hvitvinseddik og sukker. Mariner vårløken og sett til side.
  2. Bland tørrgjær, sukker og lunken melk, og la det stå i fem minutter eller til det så vidt begynner å boble.
  3. Bland mel, olivenolje og salt i en bakebolle, lag en grop i midten og hell i melkeblandingen. Elt i fem minutter til deigen er myk og elastisk. Smør en ildfast form (18 x 28 cm) og press i deigen. Plasser den marinerte vårløken pent i deigen med snittsiden opp og press dem forsiktig ned.
  4. Hev under et fuktig kjøkkenhåndkle i ca. 45 minutter mens du forvarmer ovnen til 200 grader. Stek brødet gyllent i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.