Grovt landbrød

Hva er vel bedre enn ferskt, hjemmebakt brød? Bak et luftig landbrød med sprø skorpe og spis det med ekte smør mens det enda er varmt. Oppskriften er til ett brød.
Grovt landbrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

For ekstra sprø skorpe, hell 3 dl vann i bunnen av stekeovnen når du setter inn brødet.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene utenom salt, og la det heve i 45 minutter.
  2. Tilsett saltet og elt deigen i 12 minutter rolig og 2 minutter raskt i en kjøkkenmaskin. Ikke tilsett mer mel.
  3. La deigen hvilke i bakebollen i 15 minutter.
  4. Ta deigen ut, form den til en ball og la den heve i 3 timer i romtemperatur, eller over natten i kjøleskapet.
  5. Form igjen til en ball. Hvis deigen har vært i kjøleskapet trenger den 1 time til å romtempereres. La ballen så hvile i 45 minutter på benken før du former den til et brød. La så etterheve i ytterligere 1 time.
  6. Sett ovnen på ca 270 grader.
  7. Stek brødet i 5 minutter. Senk temperaturen til 210 grader og stek i ytterligere 30 minutter.