Hjemmelaget suppebrød med enkel tomatsuppe

Spiralloff er perfekt til å servere suppe i, og i tillegg ser det veldig lekkert ut. Lag hjemmelaget spiralloff eller kjøp ferdig hos MENY, og server en rask og enkel tomatsuppe i.
Hjemmelaget suppebrød med enkel tomatsuppe

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Det eneste du trenger er en spiralloff-form. Bland salt og hvetemel i en bakebolle. Rør ut gjæret i lunkent vannet, og bland dette sammen med melet og saltet. Elt deigen godt. Dersom du bruker en kjøkkenmaskin elter du deigen i 15 minutter, for hånd ca. 20 minutter.
  2. Sett så deigen til heving i minimum en time, men helst to timer. Husk å dekke den til med kjøkkenhåndkle eller plastfolie. Legg deigen i formen, og la brødet etterheve i 30 minutter. Stek loffen nederst i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.
  3. Vask tomatene og fjern stilkfestet. Skjær tomatene i fire og fjern eventuelle harde kjerner. Rens og hakk løk og hvitløk. Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet, romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatpuré og rør godt.
  4. Ha i tomatene, en god klype sukker, litt kvernet pepper og en oregano-eller basilikumstilk. Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 25–30 minutter. Rør eller rist på kasserollen av og til.
  5. Kjør den ferdigkokte suppen helt glatt og jevn med en stavmikser eller i en blender og smak til med salt og pepper. Del den avkjølte loffen i to, ta ut innmaten og ha i suppen.