Se video

Eltefri bakst

Eltefritt brød har blitt en stor trend de siste årene. I en hektisk hverdag er det perfekt med et brød som er enkelt å lage og krever lite tid for å tilberedes! I tillegg er det supergodt og sunt. Med hjemmelaget brød er det enklere å regulere råvarene - og dermed lage et sunt og rent produkt.

Se video ovenfor for oppskrift på Eltefrie rundstykker

Det som kjennetegner eltefritt brød er lang hevetid og lite gjær. Siden deigen inneholder mye fuktighet er det ikke nødvendig med elting. Selv om det er lang hevetid på brødet trenger den veldig lite aktiv baking. Resultatet blir luftig og saftig!

Her er en oppskrift på Eltefrie rundstykker. Se også film ovenfor. Deigen røres kjapt sammen, og det eneste du må huske er å sette deigen dagen før den skal stekes. På morgenen er det bare å fordele deigen i muffinsformer, sette i ovnen – og nyte en kaffekopp mens du venter på nystekte rundstykker!

Eltefrie rundstykker:

650 g hvetemel

2 ts salt

2 ts tørrgjær (eller 1/6 pakke fersk)

3 -4 dl lunkent vann

Husk: Bakepapir, muffinsbrett

1)     Bland alt det tørre først og spe på med vann. Deigen skal være våt, men ikke helt rennende.

2)     Brett den over seg selv noen ganger og la den stå et lunt sted i 4 timer, evt. over natten.

3)     Brett den noen ganger før den skal i muffinsformene. Sett ovnen på 225°C.

4)     Klipp til bakepapir i små ark, og legg deretter et ark i hver form. Dra opp en bit med deig og klipp av. Det er lurt å dyppe hånden i vann først.

5)     Fyll alle formene og la deigen stå til etterheving i 20 – 40 minutter før rundstykkene stekes i 20-30 minutter.

TIPS: Hva med å servere den du bor med frokost på sengen? En frokost på sengen skal ikke være for komplisert. Skjær opp rundstykkene på et fat og ha smøret i en delikat liten skål. Ha syltetøy på et lite glass, og pynt gjerne tallerkenen med litt oppkuttet frukt. Server med kaffe!

Vil du heller lage eltefritt brød, finner du oppskrift på Eltefritt grovbrød her