Fine scones

Fine scones er en britisk tradisjon i følge med Afternoon tea. Serveres helst ferske med "clotted cream" og syltetøy.
Fine scones

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Ikke kna deigen for mye, det kan føre til tørre scones. For litt søtere scones tilsett 2 ts sukker og eventuelt rosiner.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
  3. Smuldre inn smøret.
  4. Tilsett egg og melk.
  5. Rør deigen raskt sammen. Hvis den er veldig klissete kan du tilsette litt mer hvetemel.
  6. Kjevle deigen ut til en ca 2 cm tykk sirkel. Det er lurt å ha litt mel på benken.
  7. Stikk ut sirkler med et melkeglass eller en kopp. Plasser disse på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg. Stek på midterste rille i 12-15 min.
  8. Server ferske med hjemmelaget syltetøy.
  9. Clotted cream tar lang tid på lage så du må sette av tid dagen før du skal servere.
  10. Sett ovnen på 80 grader.
  11. Hell fløten i en tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Kremen bør fylle kjelen ca 3-7 cm oppover langs kanten. Ta på lokk.
  12. La stå i ovnen i ca 12 timer. Du vil se at det blir en slags snerk på toppen, dette er "clotted cream".
  13. La fløten avkjøle seg. Sett så i kjøleskapet i ca 8 timer.
  14. Bruk en skje og løft av "clotted cream". Fløten som er igjen i kjelen kan fortsatt brukes.