Gresskarmuffins med ostekrem

Saftige muffins med gresskar, perfekt til Halloween eller når du har lyst på noe godt! Disse gresskarmuffinsene er krydret med kanel og kardemomme, og toppet med ostekrem med lime. Supersaftige og gode! Både halloweengresskar og hokkaido kan brukes.
Gresskarmuffins med ostekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Muffinsene kan fint lages uten valnøtter, eller du kan erstatte dem med andre nøtter som mandler eller pekannøtter, kokos er også en mulighet. Litt kremostglasur på toppen er valgfritt – men veldig godt!

Slik gjør du

  1. Fjern skall og frø og riv gresskarkjøttet på et rivjern. Bruk gjerne store muffinsformer, bruker du mindre former får du derimot flere muffins (men da må du forkorte steketiden med fem minutter).
  2. Varm ovnen til 200 grader. Sett muffinsformene i et muffinsbrett.
  3. Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
  4. Rør til slutt inn smør, revet gresskar og nøtter. Hell røren over i muffinsformene.
  5. Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter. (Sjekk eventuelt om muffinsen er ferdigstekt med en kakepinne). Avkjøl på rist.
  6. Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir helt glatt. Rør inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.
  7. Topp muffinsene med osteglasur, og pynt med for eksempel ristede kokosflak og hakkede valnøtter før servering.