Scones med sjokolade

Lite slår nybakte scones med sjokolade når man skal unne seg noe ekstra godt. Dette er en enkel oppskrift på hjemmelagde sjokoladescones. Perfekt til frokost, som et lite mellommåltid eller når du skal ut på tur.
Scones med sjokolade

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Ikke kna deigen for mye, det kan føre til tørre scones. Om du ønsker grove scones kan halvparten av hvetemelet erstattes med sammalt eller grovt hvetemel.

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Smuldre inn smøret og tilsett egg og melk. Vend til slutt inn bitene av sjokolade.
  2. Rør deigen raskt sammen. Hvis den er veldig klissete kan du tilsette litt mer hvetemel.
  3. Kjevle deigen ut til en ca 2 cm tykk sirkel. Det er lurt å ha litt mel på benken.
  4. Stikk ut sirkler med et melkeglass eller en kopp. Plasser disse på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg. Stek på midterste rille i ovnen på 225 grader i 12-15 min.