Amerikansk gresskarpai

Amerikansk gresskarpai

Ingredienser

Paibunn

200 gr hvetemel
150 gr smør
2 ss vann

Gresskarfyll

6 ss hvetemel
0,8 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt muskat
2 stk egg
1,8 dl sukker
3 ss smeltet smør
400 gr gresskarpuré
1 boks vikingmelk
2 ts vaniljesukker

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Som dessert etter Thanksgiving-kalkunen er det i USA vanlig å servere Pumpkin Pie, eller gresskarpai som vi sier på norsk. Kanel, allehånde, ingefær og muskat setter en deilig kryddersmak på paien.

  1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.
  2. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 °C i ca. 10 minutter.
  3. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vanilje.
  4. Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
  5. Server paien lun eller avkjølt. Pynt gjerne med litt pisket krem.

Oppskrift fra