Eplepai med kanel

Her er oppskrift på skikkelig amerikansk eplepai med lokk. Klassisk eplekake med sukker og kanel smaker ekstra godt med sprø syrlige epler, da får du en fantastisk pai som passer like godt til hverdag som til fest. Server den helst varm med lettpisket krem- eller vaniljeis.
Eplepai med kanel

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruk sprø syrlige epler i denne oppskriften, så får du en fantastisk pai som passer like godt til hverdag som til fest.

Slik gjør du

  1. Dekk en smurt paiform med den ene paibunnen. Dekk bunnen med bakepapir og tørkede erter. Stek i ovnen på 180 grader til den begynner å få farge. Dette tar ca 8-10 minutter. Ertene gjør at paibunnen beholder formen under steking. Ta vare på de tørkede ertene, så har du dem til du skal lage pai neste gang.
  2. Del eplene i båter og stek dem i smør sammen med valnøttene til de får farge. Ha på sukker og kanel. Stek til sukkeret smelter. Hell på eplejuicen og kok til det tykner.
  3. Ha eplene i den forstekte paibunnen. Legg den andre paibunnen over eplepaien. Stikk hull i pailokket slik at fuktigheten kommer ut.
  4. Pensle pailokket med sammenpisket egg strø over litt sukker. Stek eplepaien i ovnen på 180 grader til pailokket er gyllent. Dette tar ca 12-15 minutter.
  5. Server gjerne eplepaien med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
Pensle pailokket med sammenpisket egg strø over litt sukker. Stek eplepaien i ovnen på 180 grader til pailokket er gyllent. Dette tar ca 12-15 minutter.