Hjemmelaget italiensk pizza med bacon

Hva er bedre enn hjemmelaget pizzabunn og hjemmelaget pizzasaus, toppet med ost og bacon? Denne oppskriften på hjemmelaget italiensk pizza med rask, god og hjemmelaget tomatsaus er kjempe enkel og smaker kjempe godt.
Hjemmelaget italiensk pizza med bacon

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min.
  2. Hemmeligheten her er skikkelig gode tomater, og de finner du ofte på boks! Noen velger å koke tomatsausen for å konsentrere smaken, mens andre liker den friske og gode tomatsmaken av gode tomater. Fres ett fedd hvitløk og 2 stk finhakkede sjalottløk i 2 ss olje i en kjele. Når de har blitt blanke i fargen tar du det over i en bolle.
  3. Tilsett en boks med skikkelig gode tomater, f.eks Mutti cherrytomater eller ett glass god Italiensk tomatpulp. Pisk inn 5 ss god olivenolje, med en stavmikser, eller rør det inn med en visp dersom du ønsker mer biter i sausen. Du kan smaksette pizzasausen med litt frisk oregano, eller du kan ha dette oppå pizzaen.
  4. Del deigen i 4, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Elt deigen mellom hendene, lag 4 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. (Eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn. Fordel sausen på pizzaen (pass på å ikke smøre et for tykt lag på).
  6. Topp pizzaen med litt ost, gjerne noen smaksrike typer, men ikke for mye, på en god pizza skal det være hårfin balanse mellom osten, tomatsausen og bunnen. Her har vi brukt noen biter taleggio og litt revet parmesan. Ha deretter på bacon, chili, og cherrytomater.
  7. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter. Riv over litt frisk parmesan og god olivenolje, før du drysser over litt oregano rett før servering.
Topp pizzaen med litt ost, gjerne noen smaksrike typer, men ikke for mye, på en god pizza skal det være hårfin balanse mellom osten, tomatsausen og bunnen. Her har vi brukt noen biter taleggio og litt revet parmesan. Ha deretter på bacon, chili, og cherrytomater.