Hjemmelaget pizza med røkelaks

Hjemmelaget pizza med røkelaks

Ingredienser

Pizzabunn

6 dl vann
1 dl olivenolje
0,3 pk tørrgjær
1 ss sukker
1 kg pizzamel
1 ss salt

Kremet pizzasaus

8 ss smør
6 stk hvitløksfedd
6 dl parmesan
2,5 dl kremfløte
1 dl hvitvin
2 ts maisenna
salt
pepper

Topping

røkelaks
vårløk
mozzarella
chevre
spinat
kapers

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelaget pizza med røkelaks, spinat, kapers og kremet parmesansaus. Her møter Italiensk pizza den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza.

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet.
  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
  3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 4, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn.
  4. Elt deigen mellom hendene, lag 4 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. (Eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Lag saus: Smelt 1 ss av smøret i en kjele, tilsett hvitløken og la den frese på medium varme i 2 – 3 minutter, uten at den tar farge.
  6. Tilsett vinen og kok den nesten helt inn. Tilsett fløte og kok opp, tilsett maizenna utrørt i kaldt vann, la småkoke i 2 minutter til fløten tykner litt.
  7. Rør inn resten av smøret så det smelter, tilsett osten, salt og pepper og varm det på lav varme mens du rører, til osten er smeltet.
  8. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Avkjøl noe.
  9. Kjevle bunnene ut til de er veldig tynne.
  10. Smør saus utover pizzabunnene. Topp med ønsket mengde mozzarella, chevre, kapers, kuttet vårløk og spinat. Stek på en forvarmet pizzasten, under lokk på grillen, det tar ikke mange minuttene. Legg røkelaks på til slutt og servér!

Tips

Pizza er ikke det man forbinder mest med grilling, men med en pizzabakesten på kulegrill kan du få høy nok varme til at resultatet blir like sprøtt og saftig som på italiensk restaurant!

Relaterte oppskrifter