Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Italiensk pizza med parmaskinke

Italiensk pizza med parmaskinke

Ingredienser

Grunndeig italiensk pizza

1 ts tørrgjær
0,5 ts salt
1,9 dl lunket vann
2 ts olivenolje
225 g pizzamel tipo

Pizzasaus

1 boks tomater hakkede
2 stk hvitløksfedd
litt rød chili
basilikum
1 ss olivenolje
0,5 ts sukker
salt
pepper

Topping

løk
mozzarella
olivenolje
parmaskinke
høvlet parmesan
oliven
ruccula
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Med en god pizzadeig i bunnen kan du lage en rekke varianter. Fyll på med alt du synes er godt.

  1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig.
  2. La den heve til dobbel størrelse. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.
  3. Ha hakkede hermetiske tomater i en finmasket sil og la dem renne av. Rør tomatene sammen med finhakket hvitløk, chili, basilikum og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Fordel tomatsaus på bunnen før du legger på løk og mozzarella. Ringle over en god olivenolje. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn. Fordel parmaskinke, høvlet parmesan, oliven og rucculasalat over.