Pai med bacon og ost

Pai med bacon og ost

Ingredienser

Fyll

1 stk løk
1 ss meierismør
150 g bacon
1 stk vårløk
250 g jarlsberg
4 stk egg
2,5 dl matfløte
2 ss frisk gressløk

3,5 dl hvetemel
60 g smør
1,5 dl kesam mager
0,5 ts salt
2 ss vann

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en middag som passer å spise hele året. Dessuten holder den seg fint noen dager i kjøleskapet hvilket gjør at den også er fin til lunsj eller som restemat.

  1. Paiskall:
  2. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet på 200 °C i 15 minutter.
  3. Fyll:
  4. Sviss løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter. Riv osten (eller du kan kjøpe ferdig revet ost). Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet på 180 °C i ca 20 minutter.
  5. Server paien lunken med en frisk salat.

Oppskrift fra