Pizzasnurrer med skinke

Enkel oppskrift på hjemmebakte pizzasnurrer, eller pizzaboller, med skinke. Pizzasnurrer er supert i matboksen, som turmat og til barnebursdag. Bak en stor porsjon og legg i fryseren, så kan du ta opp det du trenger når du trenger. Fyllet kan du variere etter ønske, ha gjerne mer grønnsaker i.
Pizzasnurrer med skinke

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Hvis du vil ha litt grovere pizzasnurrer kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med speltmel eller annet grovt mel.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Løs opp gjæren i romtemperert vann og elt og sammen med salt, honning, olivenolje, oregano og hvetemel i en kjøkkenmaskin til samlet og smidig deig. Dette tar ca 10 minutter.
  3. La deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Skjær skinke i strimler, finhakk paprika og riv ost.
  5. Ha litt mel på bakebordet kjevle ut deigen til en firkant på ca 30x50 cm.
  6. Smør pizzasaus på hele, bortsett fra 3 cm rundt hele. Strø på ost, paprika og skinke.
  7. Rull deigen sammen som en lang pølse.
  8. Skjær pølsen i 1,5 cm tykke skiver og legg på et bakebrett dekket med bakepapir.
  9. La heve til dobbel størrelse.
  10. Pensle pizzabollene med egg og strø gjerne på litt ekstra ost før steking
  11. Stek pizzabollene i ca 15 minutter på 225 grader til de er gyllne og gjennomstekte.