Rabarbrapai

En enkel og god oppskrift på frisk hjemmelaget pai med rabarbra. Ha vanilje i paien og server med krem eller vaniljeis. Den passer like godt til dessert som til kaffekosen.
Rabarbrapai

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skrap ut frøene av vaniljestangen og pisk med smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Tilsett så ett og ett egg av gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Pisk så inn yoghurten. Røren kan ha lett for å skille seg litt nå, så det er viktig å piske jevnt på lav hastighet.
  3. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og pisk i 30 sekunder til 1 minutt slik at alle ingrediensene er godt blandet.
  4. Skrell rabarbra om nødvendig, og kutt opp stenger på ca. 10 cm. Ha deigen i en 22-24 cm springform eller paiform med bakepapir eller smurt med smør. Legg stengene med rabarbra på toppen og stek på 175 grader i 45 minutter til en time. Hvis man stikker en grillpinne av tre inn i senteret av kaken skal den komme ut uten noe røre eller små kakesmuler på seg.
  5. Avkjøl kaken litt og server med vaniljeis, krem eller sånn som den er.