Rustikk terte med beter, rødløk og pære

Denne fargerike terten er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk
Rustikk terte med beter, rødløk og pære

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg. Kna deigen sammen til en stor og litt flat bolle. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile mens du forbereder grønnsaksfyllet.
  2. Skrell løk og beter. Skjær løk og pære i kløfter. Skjær betene i smale båter og hvitløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og krydre med salt og kvernet pepper.
  3. Kjevl mørdeigen ut til en rund stor leiv og legg leiven over på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel fyllet utover leiven. Brett de ytterste 5–6 cm av kantene inn mot midten.
  4. Pensle kanten med sammenvispet egg og stek terten midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, eller til betene er møre.
Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg. Kna deigen sammen til en stor og litt flat bolle. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile mens du forbereder grønnsaksfyllet.
Skrell løk og beter. Skjær løk og pære i kløfter. Skjær betene i smale båter og hvitløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og krydre med salt og kvernet pepper.
Kjevl mørdeigen ut til en rund stor leiv og legg leiven over på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel fyllet utover leiven. Brett de ytterste 5–6 cm av kantene inn mot midten.