Skinke- og baconpai

Skinke- og baconpai

Ingredienser

Fyll

50 g bacon
50 g kokt skinke
1 stk grillet kyllinglår
5 stk egg
3 dl melk
1 ts salt
0,5 ts pepper
6 stk cherrytomat, rød
200 g hvitost
2 ss frisk basilikum

125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

I vår pai er det brukt bacon, kokt skinke og grillet kylling, men du kan gjerne bruke andre kjøttrester i denne gode restepaien.

  1. 1. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann til en jevn deig. La den stå kaldt 1/2-1 time.
  2. 2. Kjevle ut deigen eller trykk den direkte ut i paiformen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 ºC i 10-15 minutter til den er litt gyllen.
  3. 3. Skjær kjøttrestene i biter og legg dem i paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell over fyllet.
  4. 4. Dryss over revet ost. Legg cherrytomater i skiver på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet.
  5. Server paien med en frisk salat.

Oppskrift fra