Slankerens pai med grønnsaker

Slankerens pai med grønnsaker

Ingredienser

Fyll

150 g brokkoli
150 g sopp
250 g purre
2 ss meierismør
3 stk egg
1 dl lettrømme
3 dl cottage cheese
1 ts salt
0,3 ts pepper
0,3 ts revet muskatnøtt
0,3 ts kajennepepper
2 ss sennep
2 dl lettere jarlsberg

2 dl hvetemel
60 g meierismør
1 dl cottage cheese

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sunn og god!

  1. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har "falt sammen".
  2.  
  3. Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese/kvarg og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.
  4. Stek paien og server den varm med en grønn salat til.
  5. Rund form ca 22-24 cm i diameter (til en pai på 4-8 porsjoner).
  6. I stekeovnen: 225 °C til forstek av paien ca 10 minutter, 200 °C til hele paien i ca 30 minutter.

Oppskrift fra