Italiensk pizzadeig

Enkel og rask oppskrift på grunndeig italiensk pizza. Med denne oppskriften får du en tynn, sprø bunn til langpanne eller to runde porsjonspizzaer.
Italiensk pizzadeig

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

En «dæsj» honning er godt i pizzadeigen!

Slik gjør du

  1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis.
  2. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.