Pai med skinke

Pai passer godt til lunsj, i matpakka og som middag, og fyllet kan varieres som du ønsker selv. Nesten alt er godt i pai! Denne oppskriften på skinkepai med løk og ost er rask og faller garantert i smak hos både store og små.
Pai med skinke

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan fylle paibunnen med mye forskjellig, så bytt gjerne ut skinken med stekt bacon, pølsebiter, grillet kylling eller varmrøkt laks og bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet.

Slik gjør du

  1. Bruk en paiform eller rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter. Forvarm ovnen til 200 °C. Rull paideigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel.
  2. Skjær kokt skinke i biter og del løk i tynne skiver. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter og løkskiver utover.
  3. Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.
  4. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.