Pizza med gresskar

Prøv en litt annerledes pizza full av spennende smaker med gresskar, balsamico, honning, løk og pesto. Denne pizzaen er perfekt til Halloween men også når du bare har lyst til å prøve noe nytt som smaker veldig godt.
Pizza med gresskar

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær gresskarkjøttet i tynne «båter» eller skiver og ha alt over på et stekebrett eller i en passende ildfast form.
  2. Tilsett knust hvitløk, sitron, honning og 2 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak gresskarbitene i ovn ved 180 grader til bitene begynner å bli møre.
  3. Skrell og skjær løken i skiver. Stek løken myk og gyllen i litt smør i en stekepanne. Tilsett balsamico og krydre løken lett med salt og pepper. Skjær squashen i tynne skiver og drypp 1 ss olje over skivene.
  4. Bland sammen pesto og creme fraiche og smør blandingen utover pizzabunnen. Dryss over osten og fordel gresskarskivene (hvitløken kan du hakke opp og drysse over), squash og halvparten av løken utover pizzaen.
  5. Stek pizzaen midt i ovnen ved 215 grader i 15-20 minutter. Topp med resten av løken, og dryss over en klype chili før servering.