Grove pizzasnurrer med pesto, bacon og purre

Grove pizzasnurrer med pesto, bacon og purre

Ingredienser

Deig

400 g hvetemel
100 g sammalt hvete
100 g havrekli
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1,5 dl vann
2 dl melk
3 ss olivenolje

Fyll

250 g gulost
200 g bacon
1 stk purre
200 g pesto

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Pizzasnurrer er perfekte til lunsj og matpakke, men også til barnebursdag. Tilskudd av grovt mel og havrekli, gjør snurrene både sunnere og mer mettende. Dette er perfekt til turmatpakka! Lag dobbel porsjon og frys ned, så har du alltid noe ekstra godt til skolematen. Oppskriften gir ca 16 stk.

  1. Bland alle ingrediensene til deigen sammen, og elt godt enten med eltekrok på en kjøkkenmaskin, eller med håndkraft på en melet bordplate. Legg deigen i en bolle og dekk med plast. Sett på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  2. Stek baconterninger og finhakket purre i litt olivenolje.
  3. Bland ferdigstekt bacon og purre med pesto i en bolle.
  4. Velt den ferdighevede deigen ut på et melet bord og kna den et par minutter. Kjevle den deretter ut til et stort rektangel og fordel pestoblandingen og mesteparten av osten utover rektagelet. Spar litt ost som skal strøs på toppen av snurrene før steking. Rull rektangelet - fra langsiden - sammen til en pølse. Del pølsen i ca. 5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et bakepapir på stekebrett og topp dem med ost. La etterheve 10 minutter.
  5. Stek pizzasnurrene på 225 grader midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Snurrene kan gjerne få følge av litt salat, basilikumspynt og noen søte små tomater når de serveres eller pakkes i matboksen.