Brioche hamburgerbrød

Myke brioche burgerbrød smaker fantastisk til hamburgere. Dryss gjerne over sesamfrø før steking. Deigen gir 12-15 hamburgerbrød.
Brioche hamburgerbrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan også lage små hamburgerbrød til sliders med denne deigen. Forkort da steketiden noe.

Slik gjør du

  1. Bland vann, gjær, melk og sukker i en bolle. La det stå og hvile i 5 minutter. Ha salt, mel og smør i en annen bolle, og smuldre det godt sammen. Lag en grop i midten av bollen med melblandingen, tilsett væsken og 2 av eggene i gropen. Bland sammen med hendene til en lett klissete deig, ha litt mel på en bakebenken og tipp deigen over på melet.
  2. Elt deigen i ca. 10 minutter, den vil være litt klissete, men ikke fall for fristelsen til å tilsette mer mel. Deigen er klar når den er myk og litt elastisk, ha den over i en oljet bolle og dekk med plastfilm. La den heve til ca. dobbel størrelse. Slå luften ut av deigen, tilsett evt. litt mel, den skal være akkurat ikke klissete.
  3. Del deigen i 12 – 16 emner og form til boller. Legg dem over på et bakebrett med bakepapir. Ha litt olje på et ark plastfilm og legg det løst over. Etterhev brødene i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  4. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle med 1 sammenpisket egg og dryss evt. over sesamfrø. Stek burgerbrødene i ovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.