Lyse, eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker er perfekt når du ønsker nystekt til frokost eller lunsj, men har dårlig tid. Her skal du kun blande noen få ingredienser raskt sammen, la deigen stå over natten (gjerne lenger), og så steke nydelige rundstykker 20 min før du skal spise. Hemmeligheten er lite gjær.
Lyse, eltefrie rundstykker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bytt gjerne ut halvparten av melet med grovere typer mel, så får du grove rundstykker.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene raskt sammen og la stå på benken i en bolle med lokk eller plastfolie over, i 18-20 timer. Har du ikke så god tid kan du ta bittelitt ekstra tørrgjær og korte ned med noen timer.
  2. Dagen etter setter du på ovnen på 250 grader (over/undervarme).
  3. Deigen er våt, så bruk en skje og ha deigen over på brett, en stor spiseskje av gangen. Pensle med egg og strø på solsikkekjerner, linfrø eller annet på toppen.
  4. Sett brettet midt i ovnen og senk til 225 grader. Stek i 20-25 min. De skal være gyldne og fine. Avkjøles på rist.
  5. Server gjerne med godt syltetøy.