Glutenfritt julebrød med rosiner og kanel

Oppskrift på saftig julebrød med rosiner og kanel uten gluten. Passer til de som må spise glutenfritt, men alle vil like denne! Tar litt tid å lage, men vel verdt tiden. Grytebrød med deilig smak av jul.
Glutenfritt julebrød med rosiner og kanel

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt.
  2. Hev deigen i 18–20 timer. Deigen har da hevet seg til dobbel størrelse.
  3. Hell deigen ut på en godt melet bakeplate av plast eller et bakepapir.
  4. Strø litt av kanelblandingen over deigen, og ”brett” 2–3 ganger. Strø på nytt over deigen, og gjenta brettingen. Fortsett denne prosessen til det ikke er mer av kanelblandingen.
  5. Ha litt mel over deigen, og sett til heving med bakebollen hvelvet over deigen i nye 2 timer.
  6. Sett ovnen på 270 grader i god tid, med gryten og lokket inni.
  7. Når ovnen er varm, hvelves den godt melede brøddeigen over i den varme, ildfaste gryten, og temperaturen senkes til 260 grader.
  8. Stek brødet med lokket på i 30 minutter på 260 grader. Ta av lokket, og stek i ytterligere 15–20 minutter på 250 grader.