Tangzhong boller

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som lover ekstra saftig gjærbakst ved å tilsette ekstra væske og fuktighet. Ikke bare blir resultatet med denne metoden ekstra saftig og luftig, men bakverket vil også holde seg som nybakt i flere dager. Dette er en ny baketrend som nå tar verden med storm ikke ubegrunnet. Denne grunnoppskriften på hveteboller kan også brukes til annen søt gjærbakst som f.eks. skolebrød eller kanelsnurrer og smaksettes på ulike måter.
Tangzhong boller

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha 4dl av melken og 80g av melet sammen med kardemommen i en kjele og varm opp til ca. 65 grader mens du rører med en visp. Dette blir da en litt tykk Tangzhong-jevning som er viktig å avkjøle til romtemperatur før den tilsettes de andre ingrediensene.
  2. Smuldre gjæren inn sammen med resten av melet, melken, sukker og egg og kjør med eltekrok på lav hastighet i ca. 10-15 minutter til du har en smidig deig. Deigen skal være mer klissete enn en vanlig bolledeig.
  3. Tilsett gradvis smøret i biter og elt videre til det er godt blandet inn i deigen.
  4. Dekk bollen med plastfolie og sett til forheving i minst 1 time.
  5. Ta litt mel på hendene og form deigen til boller. Merk at deigen er klissete så ikke rull slik du ville ha gjort med vanlige boller. Legg bollene på stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller kjøkkenhåndkle i ca. 1 time til de har dobbel størrelse.
  6. Pensle med sammenvispet egg og stek på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.