Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter

Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe
8 skive bacon
2 ss margarin
1 ts salt
0,5 ts pepper
4 stk tannpirkere
1 pk aspargesbønner
1 stk rødløk
1 stk rød chili
2 ss olivenolje
2 ss smør
250 g frisk spinat

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

<p> Dette er en kraftig rett med mye smak. Choronsaus er en smakssatt bearnaise, en klassiker som er litt fyldigere og rundere enn den opprinnelige sausen. </p>

  1. Baconbiff:
  2. 1. Surr 2 skiver bacon rundt hver biff og fest med tannpirker. Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. Krydre biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
  3. 2. Når kjøttsaften begynner å piple på overflaten, er det på tide å snu biffene.
  4. 3. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
  5. Grønnsaker med sting:
  6. 1. Fres løk og harricotbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt.
  7. Tips: hvis du ønsker å forenkle retten, kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Oppskrift fra