Biffsandwich med chaumes

En real biffsandwich! Oppskrift på deilig biffsmørbrød gratinert med chaumes, som er en mild og lagret kumelksost, anrett på brød. Servert med ovnsbakte rotgrønnsaker, potet, ruccula, aioli og pesto.
Biffsandwich med chaumes

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Lag gjerne hjemmelaget pesto. Se egen oppskrift for dette.

Slik gjør du

  1. Romtemperer biffene i minst 30 minutter. Vask, skrell og del grønnsakene i ønsket form, f.eks staver. Legg de utover et stekebrett og ha på små klatter av smør. Krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen ved 180 grader til de er møre, ca 20-35 min.
  2. Ha olje i en stekepanne, og la denne bli skikkelig varm før du legger i biffene. Stek først så biffen får en brun og fin skorpe på den ene siden, snu den og skru ned varmen. Tilsett 2 ss smør, en kvast rosmarin og hvitløken i pannen. La smøret bli nøttebrunt. Bruk en skje og øs over biffene innimellom. Stek biffen til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
  3. Legg biffene på et stekebrett og osten på toppen. Gratiner biffene under grillelementet i ovnen.
  4. Anrett biffen med ost på brødet, sammen med litt aioli og pesto ved siden av. Vend de lune grønnsakene med litt pesto og ruccula og server.