Hjemmelaget chili con carne

Hjemmelaget chili con carne

Ingredienser

Krydderblanding

1 ts malt spisskummin
0,5 ts malt koriander
0,5 ts oregano
0,5 ts kanel
0,5 stk tørket/ malt chipotle
1 ss vann

Chili con carne

4 skiver bacon
400 g kjøttdeig
2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss tomatpuré
2 dl oksebuljong
1 boks gode hermetiske tomater
1 stilk stangselleri
2 stk rød paprika
400 g hermetiske kidneybønner
salt
sort pepper
frisk koriander

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Varmende rett med mange gode smaker. Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og er enkelt å lage. Både kjøttdeig og karbonadedeig kan brukes, og du kan justere mengden chili etter smak. Server gjerne med tortillachips, rømme og ris.

  1. Begynn med krydderblandingen. Bland alle de tørkede krydderne i ca. 1 spiseskje vann og rør sammen til en tykk pasta.
  2. Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
  3. Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
  4. Stek løken til den er blank, ca 5 minutter. Tilsett hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter før du tilsetter krydderpastaen og lar det surre i pannen i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpurè og surr dette i 1 minutt. Ha alt over i kjelen.
  5. Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
  6. Dryss over frisk koriander rett før servering, server gjerne med ris, tortillachips og guacamole eller rømme.