Entrecôte a la Christer Berens

Entrecôte a la Christer Berens

Ingredienser

2 stk entrecôte a 400g
Nøytral olje
50 g smør
4 stk hvitløksfedd
Rosmarin
Pepper- gjerne flere sorter
salt
Hvitløksmør:
100 g smør
3 stk hvitløksfedd
2 ss persille
Salt og pepper
Soppsaus:
400 g blandet sopp i mindre biter
1 stk stor. finkuttet sjalottløk
2 stk hakket hvitløksfedd
1 ss smør til steking
2 dl hvitvin
3 dl fløte
1 ss hakket timian
1 ss hakket persille
2 ss soyasaus
Salt og pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Christer Berens egen franskinspirerte entrecôte med hvitløkssmør og soppsaus.

  1. Slik gjør du:
  2.  Sett ovnen på 180 grader.
  3. 1. Gni inn kjøttet med krydder, gjerne en time før du skal steke entrecoten. For å få et best mulig resultat bør kjøttet være romtemperert før steking (tar ca. 1 time).
  4. 2. Ha olje i pannen sammen med de knuste hvitløksfeddene, og når oljen har blitt varm, legger du i kjøttet.
  5. 3. Stek kjøttet med høy varme, nesten maks, i ca. 3 min. på hver side.
  6. 4. Senk varmen, legg i smøret, og stek ytterligere i 2 min. på hver side.
  7. 5. Øs det smeltede smøret over kjøttet hele tiden.
  8. 6. Ta ut kjøttet av pannen, og sett det inn i ovnen i 5 min.
  9. 7. Ta ut kjøttet, og la det hvile på en rist i minimum 15 min., gjerne lenger.
  10. 8. Sett inn kjøttet i ovnen i 5 min. før servering, men la kjøttet hvile noen minutter for du skjærer i det.
  11. Dette er en meget vinvennlig rett, og aller best er det med en rik og fyldig rødvin. Denne franskinspirerte retten fører meg til Rhônedalen hvor man produserer slike rike viner. Her bør du velge en vin som har fått modne en tre, fire år. En Châteauneuf-du-Pape, en Gigondas eller en Côtes du Rhône Village vil passe perfekt.