Fajitas med entrecôte og bakt løksalat

Fajitas med entrecôte og bakt løksalat

Ingredienser

8 stk mais- eller hvetetortilla
600 g entrecôte av okse
4 ss tacokrydder
5 ss salsa, gjerne med chili
revet ost
1 paprika, i strimler
salat

Guacamole

2 stk avokado
1 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
3 ss frisk koriander
2 ss extra virgin olivenolje
1 stk lime
1 ts salt

Bakt løksalat

6 løk
1 dl extra virgin olivenolje
2 bunter frisk persille

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på fajitas med entrecôte og bakt løksalat. Bytt ut kjøttdeigen med rent storfekjøtt, kjempegodt!

  1. Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie. Til fajitas serveres alltid tortillaene for seg, slik at folk selv kan forsyne seg med kjøtt.
  2. Lag bakt løksalat: Skrell løken slik at den holder seg hel og del den i fire tykke skriver på tvers. Brenn den ene siden på løkskivene i en tørr panne til den er mørk brun. Legg skivene i en langpanne og krydre med litt salt og pepper og dynk over halvparten av olivenoljen. Bak i ovnen på 180 grader i 12 min. Klem lett på skivene slik at de går fra hverandre i ringer og ha i en bolle med resten av oljen og finhakket persille. Smak til med salt og pepper hvis det trengs.
  3. Lag guacamole: Knus alle ingrediensene sammen til en grov masse med gaffel. Smak til med salt og pepper. Ønsker du den virkelig sterk, ha i frøene fra chilien.
  4. Del entrecôten i cm-tykke skiver, krydre dem med tacokrydder og salt, og brun dem godt på hver side i litt matolje på høy varme. Skru ned varmen og stek ½ minutt på hver side. Trekk pannen til side og la skivene hvile litt. Del dem så i strimler og server fra stekepannen sammen med den bakte løksalaten.
  5. Ha salsa, guacamole og god revet ost i egne skåler.
  6. Server fajitasen med salsa, guacomole, revet ost, strimlet paprika og salat.
  7. Tips: Du kan også tilsette andre grønnsaker som du liker.