Grillet entrecôte med bbq saus og nygrillet tortilla

Grillet entrecôte med bbq saus og nygrillet tortilla

Ingredienser

Tortilla

110 g tipo 00 pizzamel
0,3 ts salt
0,3 ts sukker
30 g meierismør
0,5 dl vann

Hoi sin bbq saus

1 glass hoi sin saus
0,3 stk rød chili
1,5 cm frisk ingefær
1 dl soyasaus
1 stk hvitløksfedd
1 ss frisk koriander
1 ss gressløk
0,3 stk lime

Entrecôte

2 stk entrecôte

Grønnsaker og mango

4 ss peanøtter
0,3 stk agurk
0,5 stk selleristang
1/8 stk rødkål
0,5 stk hjertesalat
4 stilker frisk koriander
0,5 stk mango

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Leder av MENY-Lauget, Espen Lie, har laget denne deilige retten i forbindelse med episode 1 av Norges Grillmester 2015. I denne oppskriften kombinerer han deilig kjøttsmak fra entrecôte, røyk fra grillen, crunch fra nøtter og grønnsakene, sødme og friskhet.

  1. Tortillas: Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 15 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min. Kjevle ut emnene til små sirkler, ca 7,5 cm brede sirkler og stek dem på en forvarmet bakestein på grillen på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.
  2. Finhakk hvitløk og chili, skrell og riv ingefæren. Ha dette i en bolle. Tilsett Hoi sin saus, soyasaus, urter, limesaft og bland godt sammen.
  3. Temperer kjøttet i romtemperatur ca 30 minutter før grilling. Grilles rett over kullet (Direkte varme) Ca 2 – 3 minutter til kjøttsaften «pipler» opp på overflaten av biffen. Snu biffen og gjenta prosessen. Krydre med salt og pepper og pensle med Hoi sin bbq saus. La biffen hvile ca 10 minutter før du deler den i tynne skiver.
  4. Alle grønnsakene og mango deles i tynne strimler. Peanøttene grovhakkes og kan med fordel ristes litt i en tørr panne på grillen. Korianderen rives. Alt has hver for seg i små skåler. Anrett kjøtt, nøtter, mango, grønnsaker i en tortilla og topp med litt Hoi sin saus. Server!