Mørbradbiff med nøttebrunt soyasmør

En hverdagsbiff som går raskt å lage. Mørbraden kan brukes til mange retter, men her serveres den med enkelt og rent tilbehør som fremhever kjøttsmaken.
Mørbradbiff med nøttebrunt soyasmør

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok potetskivene 5 minutter, hell av vannet. Smør en ildfast form med litt smør. Legg potetene i formen og vend inn olje, smeltet smør, sjalottløk, pepperrot, og krydre godt med salt og pepper.
  2. Fordel potetene godt i formen og legg på et ark bakepapir, legg på litt press så potetene får satt seg litt under steking, f. eks. en ildfast form av samme type.
  3. Stekes ved 200 grader i ca 35–40 minutter eller til potetene er møre. Hell av overflødig smør i formen.
  4. Avkjøles, deles i ønsket form og varmes igjen ved 180 grader i ca 10 minutter før servering.
  5. Krydre biffene med salt og pepper. Ha en nøytral olje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider, slik at de får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen.
  6. Ha i 2 ss smør, 2 fedd knust hvitløk og en raus kvast frisk oregano. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og kose seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem. (Ca 2–3 minutter på hver side for en medium stekt biff. (Ca 1,5 cm tykk).
  7. Husk å la biffene hvile i minst 5 minutter før servering.
  8. Lag soyasmør. Finhakk løken og fres denne i litt av smøret til den er mør. Sett til siden.
  9. Smelt resten av smøret til det er nøttebrunt, skru ned varmen og tilsett løken. Smak til med soyasaus, pepper og tilsett urtene. Rør om.