Oksehalesuppe

Oksehalesuppe

Ingredienser

Steg 1

1,5 kg oksehaler i biter
3 ss rapsolje
2 stk hvitløksfedd delt i to
1 stk rød chili, delt på langs
3 stk gulrøtter i biter
2 ts tørktet timian
1 stk løk delt i båter
2 ts salt
1 ts pepper

Steg 2

1 stk purre
2 stk gulrøtter
0,5 stk sellerirot
0,5 stk kålrot
2 stk sjalottløk
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Her er oppskrift på en god og mettende høstsuppe, oksehalesuppe med høstens beste grønnsaker. Denne, med godt landbrød til, er et stort måltid i seg selv.

  1. Brun kjøttbitene i olje på sterk varme, ha så over i en gryte. Tilsett grønnsakene og krydderet fra steg 1. Kok opp og skum godt av. La det småkoke i ca. 3-4 timer til kjøttet løsner fra bena.
  2. Ta kjøttet opp av gryten og sil kraften. Rens kjøttet fra bena. Del resten av grønnsakene fra steg 2 i fine terninger og kok møre i kraften.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryten når grønnsakene er kokt møre. Smak til med salt og pepper. Server med godt brød.