Oksestek

Oksestek er en klassiker som vekker gode minner for mange, og som aldri vil gå av moten. En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.
Oksestek
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Rødvinssaus

Slik gjør du

  1. Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
  2. Skrell løk og gulrot, del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Hell vann i formen. Sett den i forvarmet stekeovn på 125 grader. Etterfyll med vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.
  3. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken, men beregn ca. 2 1/2 time. Når termometeret viser 65 grader er steken rosa inni. Ved 70 grader er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.
  4. Lag saus mens steken er i ovnen. Finhakk sjalottløk og ha den i en gryte sammen med rødvin. Kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter. Tilsett kraft og kok det inn til halve mengden, ca. 15 minutter. Sil sausen, og visp inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt og pepper.
  5. NB: Sausen skal ikke koke etter at smøret er vispet inn!