Saftig biff som smelter i munnen Se video

Saftig biff som smelter i munnen

Uansett om du planlegger en hyggelig grillfest med venner, eller bare en intim søndagsgrilling med familien er biffen et trygt valg. Biff slår jo aldri feil, uansett om det er til hverdags eller til fest. Men det er også viktig å vite hvordan du skal tilberede biffen på grillen, slik at du er sikker på at resultatet blir vellykket.

Se video på tilberedning av biff ovenfor

Før du setter i gang

Hos Meny finner du et stort utvalg av biff til enhver smak og anledning, og du kan velge mellom mange ulike biffstykker – naturell eller ferdig marinert. Men før du handler inn kjøttet er det et par ting du bør vite.

Skal du steke eller grille flere biffstykker er det en fordel at stykkene har omtrentlig samme tykkelse, slik at de alle får samme tilberedningstid

Hvor store biffstykkene skal være kan variere noe, men det er vanlig at de ligger på rundt 150 til 200 gram, og noen ganger også opp til 300 gram. Du får selvsagt kjøpt biffen ferdig oppskjært, men du kan også velge å skjære den opp selv. Da kan det være lurt å veie opp den første biffen, og så justere tykkelsen på stykkene etter ønsket vekt.

De fleste bifftypene beregnes vanligvis til 2 centimeter i tykkelse, mens biff av indrefilet kan skjæres i stykker på 3 til 4 centimeter i tykkelse.

 Husk også på å la kjøttet ligge i romtemperatur i cirka en halvtimes tid før grilling.

Prøv denne oppskriften på Biffsandwich med chaumes

Direkte- eller indirekte grilling

Det finnes to måter å grille kjøttet på; direkte grilling og indirekte grilling. Ved direkte grilling har du varmekilden rett under maten, som gir den høyeste effekten. Dette egner seg best til pølser og kjøtt i skiver, der du ønsker maten gjennomstekt med en stekeskorpe. Ved indirekte grilling har du ikke varmen rett under, og grillingen skjer under lokk med åpne ventiler slik at varmen reflekteres fra grillens lokk og sider. Det er med andre ord sirkulerende varme som griller kjøttet. Indirekte grilling egner seg best til store kjøttstykker som skal grilles i mer enn 25 minutter.

Biff er noe de aller fleste liker, og når du vet hvordan du steker den perfekte biffen er du på god vei til et vellykket måltid. Men du må jo også ha litt tilbehør, og mulighetene er mange. 

Prøv bakte Beate-poteter med ulike tilbehør