Biff er ikke bare biff

Publisert 14. mars 2018
Bak en ordentlig god biff ligger lidenskap, god dyrevelferd, Norsk natur og en gjeng engasjerte kokker.

- Vi ønsker å gi deg jevn og god kvalitet - hver gang du kjøper en biff. Derfor etablerte vi sammen med Prima Jæren Angusgården i 2015. Her ble det satset på rasen Angus, og vi jobbet med målet om å utvikle Norges beste biff, forteller Espen Schøning Lie, som er leder for MENY-lauget, som består av MENYs egne kokker og mateksperter.

Resultatet av satsingen er serien MENY Angus, som består av både hamburgere og kjøttstykker av ypperste kvalitet.

- Kjøttet fra MENY Angus er bedre marmorert annet biffkjøtt, og gir en smaksopplevelse du bare må oppleve, sier Espen, og fortsetter:

- En rekke av verdens mest profilerte kokker og restauranter foretrekker kjøtt fra Angus-rasen, og det er enkelt å forstå hvorfor. Angus-rasen er kjent for sin gode spisekvalitet, og mange vil nok gå så langt å si at hemmeligheten bak å skape et godt Steakhouse nettopp er kjøtt fra Angus.

Derfor er Angus verdt å vente på

Bak en god biff ligger minst to år med hardt arbeid. For det tar litt ekstra...

Spesifikke krav gir kvalitet – hver gang

I dag samarbeider vi med 150 gårder som leverer biff av kvaliteten Jæren Smak, som er Prima Jæren sitt kvalitetsstempel. Bak kjøttet du finner i butikken ligger det mange arbeidstimer, lidenskap og matglede.

- Kjøttet blir kvalitetsjekket på gården, slakteriet, skjærerommet og av våre fagfolk i butikken. Sammen med Prima Jæren har vi fokus på god dyrevelferd og kort transporttid til slakteriet, forteller Espen. 

- Vi stiller også spesifikke krav til kjøttfylde, fettmengde og marmorering, størrelse, alder og mørning, forklarer han.

Kjøtt fra MENY Angus er garantert mørnet i 21 dager, og håndskåret i din lokale MENY-butikk av faglærte matarbeidere.

- Dette sikrer deg den samme gode kvaliteten, hver gang. 

MENY Angus finner du som:

  • Flank steak, et grovere og noe magrere biffstykke
  • Culotte, som har et delikat fettlokk
  • Entrecôte, som er godt marmorert og med masse smak
  • Mørbrad, en hverdagsbiff som går raskt å lage
  • Indrefilet, som er det møreste av det møre.
  • I tillegg finner du kjøttdeig og ferdige hamburgere