Det beste tilbehøret til biff Se video

Det beste tilbehøret til biff

En saftig biff er som skapt for helg. Ta deg litt ekstra tid til å tilberede og sette sammen en god rett, så har du nydelig helgemat som gjør at kvelden varer.

Enten du velger entrecôte, ytrefilet, indrefilet eller en annen variant så er det viktig at biffen er mør, og gjerne stekt så den har rosa kjerne. Server gjerne med en god saus, grønnsaker og poteter. Vi gir deg noen av våre beste tips til hvordan tilberede en perfekt biff, og hvilket tilbehør som hever smaken. 

En god béarnaisesaus

For mange er en god bearnaise en selvfølge til en saftig biff. Vi gir deg oppskriften så du kan lage den fra bunnen av. Da starter vi med en smaksrik reduksjon, som så blandes med eggeplommer, klarner snør, estragon og sitron. Du kan også kjøpe vår beste ferdige bearnaise, fra Jacobs Utvalgte, ingen vil merke forskjell.

Bearnaisesaus er blant det mest populære tilbehøret til biff. Bearnaisesaus er blant det mest populære tilbehøret til biff.

Andre gode sauser som passer til biff er peppersaus, rødvinssaus, kryddersmør, sjy og chimicurry.

Ditt valg av poteter og grønnsaker

Server gjerne biffen med poteter og grønnsaker. Vi kan anbefale hasselbackpoteter og ovnsbakte rotgrønnsaker. Friske urter, hvitløk, olivenolje og flaksalt er alt som skal til for å heve smaken.

Rotgrønnsaker lager seg selv i ovnen, og alle varianter passer sammen. Rotgrønnsaker lager seg selv i ovnen, og alle varianter passer sammen.

Det finnes mange varianter av potet som smaker nydelig til biff. Fløtegratinerte poteter er en annen favoritt hos mange, og MENYs oppskrift på hjemmelagde fløtepoteter er både enkel og veldig god. Vi gir deg oppskriften på disse, og et par til: 

Fløtegratinerte poteter - en klassiker vi ikke går lei. Fløtegratinerte poteter - en klassiker vi ikke går lei.

Søtpotet har steget i gradene som et stadig mer populært alternativ til potet. Prøv gjerne en av disse variantene til biffen: 

Søtpotet blir stadig mer populært. Søtpotet blir stadig mer populært.

Soppstuing 

Bruk høstens skogsopp og gi biffen en smak av høst. Aromasopp, champignon, kantarell eller annen god sopp i en deilig soppstuing. Deilig tilbehør til nesten alt – det topper alt fra en enkel rett til en skikkelig gourmetmiddag.

Kremet soppstuing smaker ekstra godt på høsten. Kremet soppstuing smaker ekstra godt på høsten.

Parmesan smaker nydelig både på asparges og pannestekt brokkoli. Parmesan smaker nydelig både på asparges og pannestekt brokkoli.

Dampede grønnsaker og puréer

Kokte, moste grønnsaker som puré eller stappe smaker alltid godt til biff og annet stekt kjøtt. Prøv en av disse: 

Dampede grønnsaker som aspargesbønnerbrokkoli og smørdampet spinat er lettvint og veldig godt. 

Fløyelsmyk sellerirotpuré Fløyelsmyk sellerirotpuré

  • kr 31 90

    kr 106,33/kg

    Potetmos

    m/Søtpotet 300g Meny

Kalde og varme salater

Ønsker du litt lettere tilbehør til biffen, anbefaler vi en varm eller kald salat. Du kan enten lage en biffsalat eller en tilbehørssalat. Vi anbefaler disse:

Brokkolisalaten er noe av det mest populære vi selger i ferskvaredisken. Prøv den du og. Brokkolisalaten er noe av det mest populære vi selger i ferskvaredisken. Prøv den du og.

Lag brokkolisalat selv med disse produktene:

Eller kjøp ferdig: