Litt sunnere dessert

En søt avslutning på måltidet

Har du frukt, så har du dessert! Med enkle triks kan de tradisjonelle eplene, pærene, bananene og bærene kjapt bli den sunneste og deiligste delen av hverdagsmiddagen. Kall det gjerne ”dessert”, så skal du se at barna ikke nøler med å forsyne seg.

Det mest åpenbare er selvsagt en klassisk fruktsalat. Lag en stor porsjon av dine favorittfrukter, og hell over litt fruktjuice med sitronsaft så frukten ikke blir misfarget. Oppbevar salaten i en tildekket bolle i kjøleskapet. Nå har du en frisk, sunn og søt avslutning til et hvert måltid. 

Varier med hvilke typer frukt. Ulike typer melon, friske bær, mango og til slutt noen skiver stjernefrukt til pynt, så er det straks litt mer stil over fruktsalaten! En skje vaniljekesam eller yoghurt ved siden av setter prikken over i ´en. Klikk for oppskrift på en frisk fruktsalat.  

Eller hva med å lage en helt egen eksotisk fruktsalat? Ikke noe galt med epler og pærer, men hva med å prøve noen av de pussige fruktene du ikke helt husker navnet på? Da kan man ha en dessertquiz rundt bordet om hvilke typer frukt som er brukt og hvor de kommer fra. Klikk for oppskrift på eksotisk fruktsalat.

Serv́er fruktsalaten i pene glass og pynt med noen friske blader av mynte eller sitronmelisse. Da kan det med rette kalles en ”dessert” selv om det bare er onsdag.

En salat kan godt komme til slutt i måltidet, og kalles dessert når den består av søte fiken, nøtter og bringebær. Dette kan lett bli en voksenfavoritt som søt avslutning etter hverdagsmaten! Klikk for oppskrift på fikensalat med søte nøtter. 

En tradisjonell smoothie kan lages av all verdens frukt, yoghurt, juice og bær. Gjør du den ekstra tykk kan den spises med skje fra en skål, og vips så likner det mer en dessert enn en sunn frokostdrikk. Noen müsli eller granolabiter på toppen gir deilig knas! Se oppskrift på smoothie med bjørnebær.

Eller vil du ganske enkelt gjøre som franskmennene og avslutte tirsdagsmiddagen med en bit ost? Topp osten med supersunne valnøtter og deilig honning, så får du også stilt søtsuget. Klikk for oppskrift på honningstekte valnøtter