Brødpudding

Brødpudding

Ingredienser

4 skiver brød
4 stk egg
3 dl melk
0,5 dl brunt sukker
1 ts kanel
1 stk vaniljestang
50 g mandler
50 g rosiner

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lag en saftig brødpudding av gårsdagens tørre brød.

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker og kanel. Tilsett frøene fra vaniljestangen og mesteparten av mandlene og rosinene.
  3. Legg brødbitene i en ildfast form. Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt.
  4. Dryss over resten av mandlene og rosinene. Stekes i 35–40 minutter.
  5. Serveres gjerne med vaniljesaus eller vaniljekesam. Vel bekomme!

Oppskrift fra