Vannbakkels med vaniljekrem

Oppskrift på deilige, fylte vannbakkels. Vannbakkels skal være lette, luftige og porøse, og denne oppskriften gir deg trinn for trinn og bilder. Det er enklere å lage hjemmelagde vannbakkels og disse er fylt med hjemmelaget vaniljekrem.
Vannbakkels med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Hemmeligheten for å få vannbakkels luftig er å røre iherdig mellom hvert egg du tilsetter. Enkelt og greit.

Slik gjør du

  1. Mål opp alt av ingredienser før du begynner. Kok opp melk, vann og smør på middels varme. Når det koker tilsetter du mel, salt og sukker og rører dette inn med en tresleiv eller liknende mens kjelen fremdeles står på platen.
  2. Rør konstant i ca 2 minutter slik at melet forklistrer, og du får ut noe av fuktigheten i deigen. Når deigen begynner sette seg litt fast i bunnen av kjelen, og den slipper alle kantene heller du røren over i en kjøkkenmaskin, eller bolle.
  3. Dersom du bruker en kjøkkenmaskin må du bruke grind-elementet som hører med, men det funker også helt fint å bruke en håndmikser. Kjør deigen på medium hastighet i 1-2 minutter. Tilsett så ett og ett egg, og pisk i ca. 1-2 minutter mellom hvert egg.
  4. Til slutt skal deigen være blank og skinnende, den skal være relativt fast. Nødvendig eggmengde kan variere, derfor kan det være lurt å se på konsistensen til deigen og evaluere om man faktisk trenger det siste egget eller ikke.
  5. Ha deigen over i en sprøytepose med en rund tyll i. Sprøyt ut små rundinger/sirkler på et brett kledd med bakepapir. Ikke lag de for store, siden de hever masse når de stekes. De skal ikke være større en ca 4 -5 cm i diameter, og ha godt mellomrom mellom de slik at de ikke hever inn i hverandre.
  6. Stek på 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn, men stek de heller for mye, enn for lite. Dersom du lukker opp ovnsdøren under steking, eller tar de ut for tidlig, vil de falle helt sammen og kollapse, så de ser ut som små pannekaker. Du kan etter 30 minutter åpne ovnsdøren og kjenne litt på toppen, er det sprø og ganske harde er de ferdige, men dersom du ikke møter noe motstand når du kjenner på de, må de stekes noen minutter til. De skal være godt brune, og bra stekt. Så må du avkjøle de helt før du tilsetter kremen.
  7. Vaniljekrem: Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp 400 gram melk, frøene fra vaniljestangen, selve stangen og sukkeret. I en annen kjele, rør ut maizenna i 100 gram melk. Rør så dette sammen med eggeplommene.
  8. Hell så litt og litt av den varme melken over eggeplommeblandingen. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg, og tilsett kun litt og litt melk. Når kremen tykner rører du i ca 1 minutt til, før du heller hele kremen over i en ny bolle. Press kremen gjennom en sil/sikt slik at du får ut selve vaniljestangen, og egg som har stivnet osv. Dekk med plastfolie, og avkjøl helt.
  9. Montering: Ta en kniv, og stikk et lite hull i bunn av, eller på siden av vannbakkelsene. Ha vaniljekremen i en sprøytepose med en liten tyll. Stikk selve tyllen inn i vannbakkelsen og fyll opp hele «tomrommet». Gjør dette med alle vannbakkelsene, og dryss litt melis over før servering.
Mål opp alt av ingredienser før du begynner. Kok opp melk, vann og smør på middels varme. Når det koker tilsetter du mel, salt og sukker og rører dette inn med en tresleiv eller liknende mens kjelen fremdeles står på platen.
Rør konstant i ca 2 minutter slik at melet forklistrer, og du får ut noe av fuktigheten i deigen. Når deigen begynner sette seg litt fast i bunnen av kjelen, og den slipper alle kantene heller du røren over i en kjøkkenmaskin, eller bolle.
Til slutt skal deigen være blank og skinnende, den skal være relativt fast. Nødvendig eggmengde kan variere, derfor kan det være lurt å se på konsistensen til deigen og evaluere om man faktisk trenger det siste egget  eller ikke.
Hell så litt og litt av den varme melken over eggeplommeblandingen. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg, og tilsett kun litt og litt melk. Når kremen tykner rører du i ca 1 minutt til, før du heller hele kremen over i en ny bolle. Press kremen gjennom en sil/sikt slik at du får ut selve vaniljestangen, og egg som har stivnet osv. Dekk med plastfolie, og avkjøl helt.