Smoothie - sunnere enn sunnest!

Smoothie - sunnere enn sunnest!
Frukt og bær er godt for både kropp og sjel. Her er 4 gode grunner til å ta frem blenderen og lage deg en deilig smoothie!

En smoothie tilsvarer 2 av 5 om dagen

Helsemyndighetene anbefaler 750 gram av frukt, bær, grønnsaker og poteter hver dag. Du kjenner sikkert til denne anbefalingen som ”5 om dagen” som tilsvarer 5 porsjoner av 150 gram.  Drikker du ett glass smoothie, tilsvarer dette ca. 2 av 5 om dagen. Tips! Bruk gjerne forskjellig frukt og bær, så får du i deg flest mulig næringsstoffer.

 
Du får i deg fiber

Kroppen vår trenger fiber, og det får vi i rikelige mengder fra smoothie. Fiber holder tarmene sunne og opprettholder rett bakteriebalanse. Hvis man i tillegg tilsetter yoghurt, biola, BIO-Q eller melk, blir smoothie også en viktig proteinkilde.

Du får i deg C-vitaminer

Dagsbehovet for C-vitaminer er 60 mg. C-vitamin er et antioksidant som er viktig å få i seg for å danne grunnlag for et godt immunforsvar. Videre bidrar C-vitaminet til en effektiv avgiftningsprosess i leveren. Det gjør sitt til at utskilling av medisinrester, miljøgifter med mer lar seg gjøre. C-vitaminet er også viktig mot betennelser, virus og bakterier.

Tips! Spiser du 100 g av blant annet jordbær, kiwi eller solbær har du enkelt dekket dagsbehovet for C-vitamin

Du får i deg antioksidanter

Antioksidanter er med på å fjerne forurensning i kroppen og gi oss et bedre immunforsvar.