Varm sjokolade med krem

Det beste med kalde høst- og vinterdager er varm kakao med krem. Smeltet sjokolade blandet med melk og kanskje litt sukker smaker nydelig, og ønsker du ekstra smak så kan du tilsette litt kanel, muskat eller chili.
Varm sjokolade med krem

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Ha et par hele kanelstenger eller en halv teskje malt kanel i kjelen sammen med kakaoen når den koker opp. Litt finhakket muskatnøtt eller chili er også godt.

Slik gjør du

  1. Bland sjokoladebiter eller kakaopulver med sukker og litt av melken i en kjele. Varm opp mens du rører.
  2. Når sjokoladen er helt oppløst og smeltet, tilsetter du resten av melken og eventuelt kanelstang eller chili.
  3. Varm opp til kokepunktet og trekk kjelen av platen.
  4. Vil du ha et svak streif av muskatnøtt? Da river du den i kakaoen nå til slutt.
  5. Pisk stiv krem av fløten sammen med sukker.
  6. Servér kakaoen i store kopper med krem på toppen. Perfekt vinterkos!