Fisk og skalldyrsuppe med safran

Varmende suppe med mye god smak. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.
Fisk og skalldyrsuppe med safran

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
  2. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10-15 min. Smak til med salt og sukker.
  3. Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
  4. Strø over dill, og server!
  5. For næringsinnhold, se www.lhl.no.