Grillet breiflabb med grønnsaksspidd og mangosalsa

Grillet breiflabb med grønnsaksspidd og mangosalsa

Ingredienser

800 g filet av breiflabb

Mangosalsa

0,5 frisk ananas eller 3-4 ringer usøtet hermetisk ananas
1 finhakket mango
1 liten finhakket rød løk
0,5 - 1 frisk finhakket rød chili
3 - 4 ss frisk finhakket koriander, ev tørket
1 lime

Grønnsaksspidd

12 - 14 småløk eller boretanløk
12 - 14 cherrytomater
olivenolje, salt og pepper

Marinade

1 dl olivenolje
0,5 dl sitronsaft
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 presset hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon
2 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Breiflabb er en velegnet grillfisk, fast og fin i kjøttet. Server den grillede breiflabben med grønnsaksspyd og mangosalsa.

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær fisken i serveringsstykker og legg i marinaden i ca 30 minutter.
  3. Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.
  4. Skrell løken og gi den et oppkok i vann. Tre løk og tomater vekselvis på spidd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
  5. Grill spiddene rett på varm grill og snu ofte.

Oppskrift fra