Fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Ingredienser

0,5 kg blåskjell
1 stk sjalottløk
3,5 dl hvitvin
2 stk hvitløksfedd
1 stk chili, finhakket
litt sitrongress
2 ts revet ingefær
1 stk liten fennikel
smør
3 dl fiskekraft
3 dl skalldyrkraft
3 dl kremfløte
salt
pepper
400 g torsk
4 stk kamskjell
finhakket gressløk til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på en god og rik fiskesuppe med fisk og skalldyr. I denne oppskriften har vi brukt torsk, men du kan gjerne bruke annen hvit fiskefilet også.

  1. Kok blåskjellene med løk og 2 dl hvitvin til blåskjellene åpner seg.
  2. Fres grønnsakene i smør, ha på 1,5 dl hvitvin og la det putre sammen. Ha i kraften og reduser suppen litt. Tilsett fløte, salt og pepper og kok opp.
  3. Ha fisken i suppen og la den trekke ferdig. Ha salt og pepper på kamskjellene og stek dem kjapt på hver side i smør. De skal kun ha en lett stekeskorpe.
  4. Dander lik mengde med blåskjell i hver suppeskål og hell den varme fiskesuppen over. Legg et kamskjell på toppen og pynt med litt finhakket gressløk.

Tips

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Relaterte oppskrifter