Fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Oppskrift på en god og rik fiskesuppe med fisk og skalldyr. I denne oppskriften har vi brukt torsk, men du kan gjerne bruke annen hvit fiskefilet også.
Fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Slik gjør du

  1. Kast knuste blåskjell. Damp resten av blåskjellene med hakket løk og 2 dl hvitvin til blåskjellene åpner seg. Kast de skjellene som ikke åpner seg etter damping.
  2. I en annen gryte freser du grønnsakene i smør. Ha over 1,5 dl hvitvin og la det putre sammen. Ha i kraften og reduser suppen litt. Tilsett fløte, salt og pepper og kok opp.
  3. Ha fisken i suppen og la den trekke ferdig. Ha salt og pepper på kamskjellene og stek dem kjapt på hver side i smør. De skal kun ha en lett stekeskorpe.
  4. Dander lik mengde med blåskjell i hver suppeskål og hell den varme fiskesuppen over. Legg et kamskjell på toppen og pynt med litt finhakket gressløk.
Ha fisken i suppen og la den trekke ferdig. Ha salt og pepper på kamskjellene og stek dem kjapt på hver side i smør. De skal kun ha en lett stekeskorpe.