Sashimi av kveite

Sashimi av kveite

Ingredienser

Fisk

400 gr kveitefilet

Kråkebollesaus

2 ts mirin
100 gr kråkebollerogn
soyasaus
koriander
pepper

Saus av røykt laks

50 gr røkelaks
0,5 stk chili
2 ts løk
salt
pepper
olivenolje

Melonsaus

200 gr melon
30 gr ingefær
1 stk lime
olivenolje
salt
sukker

Tidsforbruk

20 - 40 min

Sashimi hører gjerne til når du serverer sushi, men passer også som forrett. Med denne oppskriften kan du gi sushifesten litt variasjon, med ulike sauser av kråkebollerogn, røykt laks og melon.

  1. Skjær kveitefileten i 2-3 millimeter tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.
  2. Bland ingrediensene til kråkebollesausen godt. Smak til med finhakket koriander og hvit pepper. Avkjøl før servering.
  3. Finhakk røykt laks, løk og chili. Bland ingrediensene til sausen. Smak til med salt, pepper og olivenolje. Avkjøl før servering.
  4. Skjær melon i små biter og riv frisk ingefær. Riv skallet av lime og klem ut saften. Mos sammen ingrediensene til melonsausen. Smak til med olivenolje med chili, salt og sukker. Avkjøl før servering. Server kveitesashimi med de tre sausene.

Oppskrift fra