Conchiglie med ørret i sitronsaus

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Ingredienser

400 g laksefilet
4 ss smør
2 båt hvitløk
1 ss hvetemel
2 dl melk
2 ss sitronsaft
1 stk sitron
3 dl kremfløte
6 stk vårløk
4 ss bladpersille
400 g pastaskjell

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Denne pastaretten med laks eller ørret er rask og meget enkel å lage. Sitronsausen gir den et frisk uttrykk og med en grønn salat som tilbehør blir det et fullverdig måltid.

  1. Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.
  2. Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca 2  minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.
  3. Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.
  4. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Server med en grønn salat.

Oppskrift fra

Tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Relaterte oppskrifter