Ovnsbakt laks med couscoussalat

Sitrus, honning og dijonsennep gir ovnsbakt laks en frisk og god smak. Server med couscoussalat så har du en enkel og spennende middag på bordet.
Ovnsbakt laks med couscoussalat
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Couscoussalat

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Press saft av sitron og lime, og bland med honning, dijonsennep og paprikapulver. Smak til med pepper.
  3. Skjær laks i serveringsstykker, dryss med salt og legg i en smurt ildfast form.
  4. Ha marinaden over laksen og stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.
  5. Nå er det tid for å lage couscoussalaten! Kok couscous som anvist på pakken.
  6. Tilsett smør, og rør i couscousen så den løser seg litt opp.
  7. Tilsett erter mens couscousen enda er varm, og la stå til ertene blir gjennomvarme.
  8. Skjær rødløk i tynne strimler og riv hjertesalat i mindre biter. Bland rødløk og salat med couscousen, smak til med salt og pepper, og bland inn olivenolje.
  9. Server ovnsbakt laks med couscoussalat og limebåter.