Salat med asparges, laks og jordbær

Tre sommerfavoritter i en og samme salat, nemlig asparges, laks og jordbær. Crispisalaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og en dressing med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Grill laksen slik at den beholder en «rosa» kjerne og topp salaten med saftige biter. Dryss over basilikum og middagen er klar til servering!
Salat med asparges, laks og jordbær

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rens, skyll og tørk crispisalaten. Kok aspargestoppene raskt i lettsaltet vann (30–60 sekunder) og avkjøl i isvann. La toppene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  2. Rens og del jordbærene i skiver. Skjær laksen i fire jevne stykker. Drypp over litt olje og krydre lett med salt og kvernet pepper.
  3. Grill laksestykkene i 2–3 minutter på hver side over middels høy varme i en grillpanne (eller en vanlig stekepanne). Husk at laksen skal ha en saftig og «rosa» kjerne.
  4. La fisken hvile på en tallerken mens du lager dressingen. Visp sammen olivenolje, limesaft, finhakket hvitløk, ingefær og en klype salt. Rens chilien for frø og finhakk den. Ha ca. 2 ts finhakket chili over i dressingen og legg resten til side så lenge.
  5. Riv crispisalaten i mindre biter og bland den sammen med babyleaf, asparges, jordbær og halvparten av dressingen.
Grill laksestykkene i 2–3 minutter på hver side over middels høy varme i en grillpanne (eller en vanlig stekepanne). Husk at laksen skal ha en saftig og «rosa» kjerne.
La fisken hvile på en tallerken mens du lager dressingen. Visp sammen olivenolje, limesaft, finhakket hvitløk, ingefær og en klype salt. Rens chilien for frø og finhakk den. Ha ca. 2 ts finhakket chili over i dressingen og legg resten til side så lenge.